Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 11/2013

Datum publikace13. 3. 2013, 11.45
TiskTisk

Začalo konkláve a reportérka KT přímo na místě sleduje aktuální dění kolem volby nového papeže. Dostala se i do veřejnosti uzavřené Sixtinské kaple a v novém čísle KT přináší zpravodajství, reportáže, rozhovory i podrobnosti z dění v Římě. Zjišťovala, jak se na papežskou volbu dívají běžní lidé, kdo šije šaty pro nového Svatého otce atd., ale v Římě hovořila i s kardinálem Miloslavem Vlkem.

Nadále také pokračuje novéna za volbu papeže, kterou připravuje P. Miloslav Fiala OPraem.

Redaktoři KT se zase vypravili do míst, kde Benedikt XVI. dělal první krůčky, a přinášejí celostránkovou exkluzivní reportáž z této cesty do papežova rodiště v bavorském Marktlu am Inn.

O změnách v Českém rozhlase, o zániku tří stanic a vzniku stanice mluveného slova Český rozhlas plus, ale i o dopadu těchto kroků na náboženské pořady zaniklého ČRo 6 hovoří KT s šéfredaktorem nové stanice Danielem Rausem.

Poslední dva totalitní režimy si vyžádaly od mnoha křesťanů svědectví až k prolití krve. Vedle některých příběhů přináší tematická dvoustrana rozhovor s historikem Janem Stříbrným o právě dokončeném seznamu těchto novodobých mučedníků církve.

Když má do rodiny přibýt druhé dítě, neznamená to jen radost, ale i značnou zátěž. A tu bude prožívat také prvorozené dítě, které má být sesazeno z trůnu jedináčka. Více o této problematice přináší téma v příloze Doma.

Vedle pravidelné televizní a rozhlasové přílohy přináší KT tentokrát speciální čtyřstranu všnovanou Hnutí Pro život ČR.

Noviny uzavírá rozhovor s krakovským arcibiskupem kardinálem Stanislawem Dziwiszem, někdejším osobním sekretářem papeže Jana Pavla II.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou