Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Týden modliteb za mládež 2013

Datum publikace13. 3. 2013, 15.05
TiskTisk

Ve všech diecézích ČR bude probíhat od 17. do 24. března 2013 Týden modliteb za mládež, který vyvrcholí slavením XXVIII. světového dne mládeže na Květnou neděli.  Sekce pro mládež ČBK připravila k tomuto účelu brožuru, kterou si mohou zájemci stáhnout níže pod článkem.

Letošní Týden modliteb za mládež, který vyhlásili biskupové, je prožíván ve znamení oslav XXVIII. světového dne mládeže (Květná neděle), který se slaví v jednotlivých diecézích (v rámci tzv. diecézních setkání mládeže) a společně v červenci s papežem v brazilském Rio de Janeiru (23. – 28. 7. 2013).

Motto XXVIII. světového dne mládeže vyhlášené Benediktem XVI. zní: „Jděte tedy, získejte za učedníky všechny národy.“ (srov. Mt 28, 19).

Navržené modlitby jsou sestaveny pro použití v Týdnu modliteb za mládež, ale lze je využít i během bohoslužeb v jiných dnech či během osobní modlitby nebo modlitby v menších skupinách.

Cílem Týdne modliteb za mládež je:

a) doprovázet aktivity mládeže a aktivity pro mládež společnou modlitbou;

b) pomoci mladým lidem uvědomit si, že jsou živou součástí společenství církve;

c) vnímat krásu i náročnost životního období, ve kterém se uskutečňují volby ovlivňující celý následný život, společnost i církev.

Zmíněnou brožuru s modlitbami je možno získat na jednotlivých diecézních centrech mládeže a elektronicky níže či na www.signaly.cz.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou