Lupa
Obsah Obsah
Portál

Biskup Jan Vokál sloužil Te Deum za papeže Františka

Datum publikace14. 3. 2013, 16.00
TiskTisk

Při mši svaté v biskupské kapli se spolupracovníky poděkoval královéhradecký biskup Jan Vokál za nového papeže. Slavnostní bohoslužba v hradecké katedrále bude v den intronizace, v úterý 19. března 2013 večer.

Královéhradecký biskup Jan Vokál ve čtvrtek dopoledne sloužil děkovnou mši svatou za zvolení Svatého otce Františka. V kapli na biskupství se sešel především se svými spolupracovníky. S pomocným biskupem Josefem Kajnekem, generálním vikářem Josefem Sochou, biskupskými vikáři a zaměstnanci diecézní kurie prosili za dary Ducha Svatého pro nového nástupce apoštola Petra.

V promluvě hradecký biskup přiblížil osobnost kardinála Jorgeho Maria Bergoglia, který byl ve středu večer zvolen 266. hlavou katolické církve.

'Je znám především tím, jak se zastával chudých, miloval chudý a jednoduchý život. Zároveň je velkým ochráncem tradičních hodnot,' řekl biskup Jan Vokál. 'Modleme se všichni za nového papeže tak, jak nás k tomu při svém prvním vystoupení na balkóně svatopetrské baziliky vyzval.'

V závěru bohoslužby zazněl tradiční chvalozpěv Te Deum na poděkování za nového papeže.

Slavnostní mše svatá v královéhradecké katedrále Svatého Ducha bude v úterý 19. března, v den papežovy intronizace, v 18:30 hodin. Předsedat jí bude pomocný biskup Josef Kajnek.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou