Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Lobkowicz bude sloužit děkovnou mši za nového papeže

Datum publikace14. 3. 2013, 12.57
TiskTisk

Děkovnou mši svatou za volbu nového nástupce svatého Petra bude sloužit ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz v úterý 19. 3. 2013 v katedrále Božského Spasitele v Ostravě.

Ostrava: Bohoslužba za nového papeže Františka bude sloužena ve stejný den, kdy bude Svatý otec sloužit svou inaugurační mši svatou v Římě na náměstí svatého Petra.

Den inaugurace papeže Františka je dnem slavnosti svatého Josefa, patrona církve. Tento den si církev připomíná pěstouna Ježíše Krista a snoubence Panny Marie. Svátek sv. Josefa byl přijat do římského breviáře v roce 1487. Později papež Klement XI. předepsal jeho svátek na 19. 3. Úcta k tomuto světci se objevila nejprve ve východní církvi a postupně se prohlubovala i na Západě

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou