Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Prohlášení biskupa Mons. Jana Baxanta k volbě papeže

Datum publikace14. 3. 2013, 10.42
TiskTisk

Litoměřický biskup Mons. Jan Baxant v prohlášení k volbě papeže vyjadřuje radostné překvapení a ujišťuje o modlitbách za nového Svatého otce Františka.

Večer 13. března jsem byl velmi překvapen a potěšen. Nejen tím, že nový papež je, jak sám řekl, „skoro z druhého konce světa“. V Božím světě a v Kristově církvi není žádný konec světa, i sebemenší lidská rodina, ocitající se kdekoliv na naší zemi, je součástí velké Boží rodiny. Vyzval k modlitbě za svého předchůdce Benedikta XVI. Uvědomuje si důležitost vztahů, vzájemné propojení, projevuje vděčnost. Mluví o „bratrství“: tím může být lidstvo obnoveno. Vybral si jméno světce, který nelpěl na hmotných věcech. Dobrovolně se jich zřekl. Krize, o které se mluví velmi často a všude, se může překonat skromností a střídmostí životního stylu. Poprosil o modlitbu. Nejvyšší pastýř o naše modlitby stojí! Máme oprávněný důvod se radovat. Rozeznění zvonů všude na světě, i v naší litoměřické diecézi, mělo svůj důvod! Modleme se za papeže Františka s radostí v srdci.

Mons. Jan Baxant, biskup litoměřický

Autor článku: Jana Michálková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou