Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Misijní štrúdlování letos počátkem dubna již podruhé

Datum publikace20. 3. 2013, 11.24
TiskTisk

Ve dnech 1. - 7. dubna 2013 pořádají Papežská misijní díla v České republice (PMD) již druhé celostátní Misijní štrúdlování, do kterého se může zapojit každý šikovný pekař nebo pekařka, kteří jsou ochotni pomoci dobré věci.

Špindlerův Mlýn: Cílem tohoto projektu je upéct doma, ve farnosti, ve škole či ve své obci štrúdl, a nabídnout ho ostatním s prosbou o malý příspěvek. Ten bude následně použit jako dar pro hladovějící či jinak trpící děti v misiích.

Loňské „štrúdlování“ vyneslo částku 225 825 Kč. Tyto peníze byly využity na pomoc chudým dětem v Zambii, konktrétně putovaly na projekt záchrany života novorozených dětí a kojenců, které již od narození trpí nedostatkem výživy a často brzy po porodu umírají na podvýživu. Pomohly také sirotkům či opuštěným dětem, o které se starají místní řeholní sestry a kromě kvalitní základní výživy dětem poskytují i potřebnou lékařskou péči.

Do Misijního štrúdlování se vloni zapojilo více než 50 skupin, přibližně 500 pekařů; upeklo se více než 1100 štrúdlů.

Letošní příspěvky z Misijního štrúdlování je možné opět zasílat na účet PMD 72540444/2700, variabilní symbol 141. Více na www.missio.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou