Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Prahou projde pochod pro život

Datum publikace21. 3. 2013, 15.29
TiskTisk

Celostátní Pochod pro život se uskuteční tuto sobotu, 23. března 2013 v Praze. Pochod pro život vychází z Husovy ulice ve 14 hodin. Předchází mu pontifikální mše svatá od 12.30 hodin v dominikánském kostele sv. Jiljí.

'Denně je v naší zemi umělým potratem o život připraveno 66 dětí. Potratový zákon, který toto umožňuje, je v platnosti již 56 let. Proto již potřinácté projdou centrem hlavního města tisíce občanů, kteří apelují na zodpovědné politiky, aby zákon změnili. Změna totiž v tomto případě bude opravdu znamenat život,' říká Zdeňka Rybová z Hnutí pro život, které pochod organizuje.

Podle jejích slov vyjadřují svou podporu pochodu jak zástupci politiků (Pavel Bělobrádek jako předseda KDU-ČSL, poslankyně Jitka Chalánková z TOP09, senátorka Eva Richtrová z ČSSD, senátor Libor Michálek, poslanec Jaroslav Plachý z ODS), tak i řada organizací (Centra pro rodinu, Výbor na obranu rodičovských práv, Unie otců, Institut bioetických studií, Konzervativní klub aj.). Akce se rovněž těší podpoře českých a moravských biskupů.

'Program k Pochodu pro život začne již v předvečer v pátek 22. března, kdy se v kostele sv. Jiljí v Husově ulici na Starém Městě v Praze uskuteční modlitební setkání mládeže organizované ve spolupráci s pražským Arcidiecézním centrem pro mládež. V 18:30 na tomto místě bude celebrovat mši svatou řeckokatolický biskup Mons. Ladislav Hučko. Mladí z celé republiky budou v modlitbě za počaté děti, za sebe a své rodiny i za náš národ pokračovat celou noc,'  říká Zdeňka Rybová.

Oficiální část Pochodu pro život pak v sobotu 23. března od 12.30 zahájí bohoslužba, která se uskuteční rovněž v dominikánském kostele sv. Jiljí v Husově ulici. 'Poté se průvod, kde v jedné jeho části účastníci ponesou bílé kříže jako symboly piety za usmrcené děti, z centra města vydá trasou přes Mariánské náměstí, ulicemi Křížovnickou a Platnéřskou, po Smetanově nábřeží a Národní třídě až k soše sv. Václava na Václavském náměstí. Na tomto místě bude připraven krátký program. V něm vystoupí známé osobnosti a také zahraniční hosté, aby pozdravili účastníky pochodu a také aby vyslovili veřejně svou podporu změně pro život, změně zákona o umělých potratech,' uzavírá Zdeňka Rybová.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou