Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 13/2013

Datum publikace27. 3. 2013, 16.01
TiskTisk

Nové vydání KT prostupují dvě témata: nový papež a blížící se velikonoční svátky.

Papež slavil Květnou neděli a potvrdil svou účast na červencovém setkání mládeže v Riu de Janeiru. Přinášíme také fotoreportáž z inaugurační mše Svatého otce Františka a podstatnou část jeho homilie, kterou při této příležitosti pronesl.

Přes tři týdny informovala čtenáře mimořádná zpravodajka KT v Římě Kateřina Regendová. Prozrazuje, jak ona sama prožívala volbu papeže.

Kulturní rubrika si všímá publikací nového papeže, jež už pomalu, ale jistě míří do Česka!

Velikonocům je věnována tematická dvoustrana, která se věnuje spáse. Jak tomuto ústřednímu velikonočnímu slovu vlastně rozumíme? Co pro nás znamená? Je vykoupení účinné jen pro ty, kteří se stanou křesťany?

Pro čtenáře při příležitosti největších křesťanských svátků připravil P. Daniel Janáček OPraem obrazovou meditaci nad Chagallovým obrazem Jákobův žebřík. Mireia Ryšková pak průvodce velikonočním trojdením ve speciální brožurce, kterou si lze složit z jednoho listu této přílohy.

Domácí zpravodajství zaznamenává Pochod pro život, který prošel o uplynulém víkendu hlavním městem. Publicistická strana přibližuje dvacátý ročník přehlídky činnosti církevních škol v Odrách.

Zahraniční zpravodajství si všímá reakcí tradicionalistů na některá první gesta a činy Svatého otce. Informuje rovněž o zákazu slovenských biskupů vůči tamním kněžím: bez zvláštního souhlasu nesmí vystupovat v médiích.

Také rodinná příloha Doma je prodchnutá velikonoční tematikou – nabízí dětem a jejich rodičům „velikonoční vyrábění a tvoření“. Přinášíme jednoduché návody.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou