Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Tito jsou otcové naši. Cyrilometodějská úcta na Moravě a v Čechách

Datum publikace27. 3. 2013, 14.22
TiskTisk

Tito jsou otcové naši. Cyrilometodějská úcta na Moravě a v Čechách. To je název výstavy , kterou připravilo Muzeum Boskovicka. Vernisáž proběhne 4. dubna  2013 od 16.00 hodin  ve výstavních prostorách Muzea Boskovicka (Hradní 1, Boskovice).

Boskovice: Výstavu k 1150. výročí cyrilometodějské mise na Moravě pod záštitou místostarostky města Boskovice Ing. Jaromíry Vítkové připravilo Muzeum Boskovicka.

Výstava se věnuje vývoji a proměnám cyrilometodějské úcty v Čechách a na Moravě od nejstarších dob po současnost, jak se projevovala v písemnictví, výtvarném umění a architektuře a vůbec v kulturním, náboženském i politickém životě národa. Samostatně je pojednána cyrilometodějská úcta a její projevy na Boskovicku.

Muzeum Boskovicka je otevřeno v úterý až pátek, vždy od  9.00 do 17.00 hodin, v sobotu i neděli a o svátcích od 13.00 do 17.00 hodin.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou