Lupa
Obsah Obsah
Portál

Biskup Malý o současné společnosti a mladých lidech

Datum publikace4. 4. 2013, 16.48
TiskTisk

Rada Iustitia et Pax zve na seminář s biskupem Václavem Malým. Seminář, jehož téma zní 'Mladý člověk a společenské dění', se koná 6. dubna 2013 od 10.00 do 15.00 hodin v Emauzském klášteře (Vyšehradská 49, Praha 2).

Cílem semináře je otevřít diskuzi na téma současné společnosti, ve které mladý člověk žije. Jak mladý člověk zvládá tendence tzv. negativního přístupu k životu, jak na takové klima reaguje? Jaké je v tomto smyslu působení rodiny? Jaký postoj je třeba zaujmout k beznaději mladých lidí. Umí „generace rodičů“ naslouchat svým dětem nebo naopak, rozněcuje extrémistické myšlení a chování svých dětí? Prorůstá ideologie násilí do řad středoškoláků? Jsou pouze zákonné normy prostředkem ke směrování mladého člověka?

Seminář se dále pokusí formulovat odpovědi na to, co vzbuzuje zájem mladých lidí o veřejný prostor, jakým způsobem napomoci předcházet rasismu, extrémismu a politickému extrémismu, jakým způsobem směrovat výchovu o rodině a tak pojmenovat odpovědnost nás všech vůči budoucnosti.

Rada Iustitia et Pax ČBK v České republice je členem evropského sdružení Justitia et Pax Europa, které v rámci multilaterální spolupráce odsouhlasilo a přijalo společné téma, které se touto tématikou zabývá, a to ve všech evropských zemích, ve kterých národní komise a rady Justitia et Pax fungují. Základním dokumentem je text pod názvem: „Invest in Young People to Combat Racism and Political Extremism”. Více na www.iupax.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou