Lupa
Obsah Obsah
Portál

Papež František k úmrtí M. Tatcherové

Datum publikace9. 4. 2013, 14.28
TiskTisk

Zveřejňujeme plné znění soustrastného telegramu ke včerejšímu úmrtí baronky Margaret Thatcherové. Premiérovi Spojeného království Davidu Cameronovi jej odeslal jménem Svatého otce Františka státní sekretář Tarcisio Bertone.

Soustrastný telegram Svatého otce Františka k úmrtí baronky Margaret Thatcherové

 

Dvojctihodný David Cameron, poslanec

Premiér

Jeho svatost papež František byl zarmoucen zprávou o úmrtí baronky Margaret Thatcherové. S uznáním si připomíná křesťanské hodnoty, jež stály u kořene jejího nasazení ve službě veřejnosti i úsilí o svobodu v rodině národů. Svatý otec svěřuje duši zesnulé Božímu milosrdenství, její rodinu i veškerý britský lid ujišťuje, že na baronku pamatuje ve svých modlitbách, a pro všechny, jejichž životů se dotkla, vyprošuje hojnost Božích požehnání.


Kardinál Tarcisio Bertone
Státní sekretář

 

(překlad J. Gračka)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou