Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vizuální styl Noci kostelů 2013

Datum publikace9. 4. 2013, 14.02
TiskTisk

Představujeme vizuální styl Noci kostelů 2013, společný pro země zapojené do tohoto projektu, ve kterých se Noc kostelů bude konat 24. května 2013.

Brno: Autorkou vizuálního stylu je rakouská grafička Vera Rieder. Mottem je každý rok jiný biblický verš, jehož součástí je právě slovo „noc“. V letošním roce je to verš 14,7 ze starozákonní knihy proroka Zachariáše: „Potom už nebude den ani noc, ale v čase večera bude světlo.“

Myšlenka otevřít kostely v noci vznikla před osmi lety právě ve Vídni, kde také v roce 2005 proběhla první Noc kostelů – „Lange Nacht der Kirchen“. Od té doby se Noc kostelů rozšířila do dalších evropských zemí.

Program Noci kostelů nyní v České republice připravuje více než 1000 kostelů a modliteben.

Více na www.nockostelu.cz.

 

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou