Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 15/2013

Datum publikace10. 4. 2013, 17.02
TiskTisk

Stovkami milionů eur podpořila život církví v mnoha zemích tzv. východního bloku německá nadace Renovabis, od jejíhož založení uplynulo dvacet let.

Domácí zpravodajství si všímá především nových projektů v pražské katedrále. Vedle řady novinek se v chrámu v brké době rozzáří nové osvětlení.

Nepokoje ve Středoafrické republice skončily svržením tamní vlády. Povstalci ohrožují ale i misijní centra, konventy či farnosti. Více zahraniční zpravodajství KT.

Komentář Romana Jocha reaguje na smrt Margaret Thatcherové, bývalé britské premiérky.

Publicistická strana si všímá boje o ředitelskou židli Ústavu pro studium totalitních režimů. Současné vedení Daniela Hermana je ohroženo. Dále stránka upozorňuje na výstavu fotografií Jindřicha Štreita, která je součástí olomouckého festivalu inspirovaného letošním cyrilometodějským výročím.

Kulturní rubrika se tentokrát věnuje především nebojácným českým dokumentům. Stále častěji se objevují v televizi, ale i na plátnech kin. Nebojí se totiž vyslovovat k dění ve společnosti.

Tematická dvoustrana i poslední strana listu se věnují sudetským Němcům. Třetina veškerého obyvatelstva během několika let zmizela. Řeč je o odsunu těchto obyvatel z poválečného Československa.

KT vychází s pravidelnou rodinnou přílohou Doma, jež se zabývá modlitbou za děti. Dar živé víry se nedá naordinovat. Co tedy můžeme udělat pro víru našich dětí? A jak přijmout jejich nelehké životní situace?

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou