Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kniha, která odpovídá na dětské otázky

Datum publikace11. 4. 2013, 16.09
TiskTisk

Redakce časopisu Duha zve na prezentaci knížky 'Děti se ptají, odborníci odpovídají', která se pokouší odpovědět na 'dětské otázky'. V pondělí 15. dubna 2013 od 19.30 hodin o ní budou v knihkupectví Paulínky (Praha, Jungmannovo nám. 18) hovořit Marie Svatošová, Marek Orko Vácha a David Eben.

Děti svým rodičům leckdy položí tak složitou teologickou otázku, že na ni jen těžko hledají srozumitelnou odpověď. Kdo stvořil Boha? Proč nezůstal vzkříšený Ježíš s námi na zemi? Proč je na světě dobro a zlo? Jak to vypadá v nebi? Bude konec světa? Katechetka Eva Muroňová a P. Tomáš Cyril Havel sesbírali otázky dětí a položili je dvanácti osobnostem, které jsou odborníky v různých oblastech lidského vědění. Úvodní slovo pro čtenáře připravil kardinál Dominik Duka OP. Mezi těmi, kdo na otázky odpovídají, jsou např. David Eben, Jiřina Prekopová, Marek Orko Vácha, Marie Svatošová, František Václav Lobkowicz. Každou odpověď oslovených odborníků doplňují další otázky k přemýšlení. Knížku doprovází obrázky výtvarnice Barbary Pospíšilové. Knihu vydalo nakladatelství Petrinum s.r.o. ve spolupráci s dětským časopisem Duha. Knihu lze objednat na e-mailové adrese: redakceduhy@gmail.com a bude ji možné zakoupit během prezentace v Nakladatelství Paulínky.

Více na www.mojeduha.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou