Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 16/2013

Datum publikace17. 4. 2013, 16.06
TiskTisk

Koncert americké křesťanské kapely, svědectví muže, kterého zachránil sir Nicholas Winton před nacisty. Nejen to zažili minulý víkend plzeňští studenti. Akci Exit Tour přibližuje domácí zpravodajství.

Na Velehrad zavítaly stovky kněží, kteří proměnili tuto obec v místo s největší hustotou kněží na kilometr čtverční. Duchovní dorazili na Národní kněžskou pouť, jež se uskutečnila v rámci oslav cyrilometodějského jubilea.

Zahraniční rubrika informuje o vykročení papeže k reformě římské kurie. Měsíc po svém zvolení ustanovil František skupinu osmi kardinálů, která mu má radit v řízení církve.

Čtenáři se také dozvědí, že kaplan americké armády s českými kořeny P. Emil Kapaun získal posmrtně nejvyšší americké vojenské vyznamenání.

Tematická dvoustrana nabízí pohled na fenomén lži. Ta provází člověka od samého úsvitu dějin. Při poslední prezidentské volbě nevadila většině lidí. Už jsme si na ni zvykli?

KT vychází s pravidelnou přílohou Perspektivy, jež připomíná blížící se jubileum kardinála Dominika Duky. Perspektivy se věnují též fenoménu nespokojenosti. Kde jsou její kořeny? Jako křesťané bychom měli přinášet naději, ale ta nesmí být laciným optimismem.

Ve speciální příloze zve KT k Národní pouti do Svaté země.

Noviny uzavírá rozhovor s písničkářkou s kytarou a interpretkou vážné hudby, populární zpěvačkou známou z koncertních pódií Lenkou Filipovou.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou