Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vyšla Studia theologica 51

Datum publikace18. 4. 2013, 15.00
TiskTisk

„Teologie dnes“, tak zní název zatím posledního dokumentu Mezinárodní teologické komise. U příležitosti jeho vydání v českém překladu informuje Ctirad Václav Pospíšil o jeho obsahu a některých bodech hodných pozornosti.

Olomouc: Nejsou to ale jen teologové, kdo se ptají: Jaký je Bůh? A jak mu na mně záleží? Pohledy současné mladé generace na celou škálu podobných otázek prověřil Marek Forgáč a nyní nás s výsledky svého výzkumu seznamuje.

Ekumenický rozměr dodává jarnímu číslu Studia theologica studie Jaroslava Vokouna. Ten se zamýšlí nad podstatou církevního rozkolu. Místo suchých analýz nabízí sérii metafor, které otevírají možnosti mnohem hlubšímu porozumění bolestné situaci nejednoty.

A na závěr se hodí zmínit něco radostnějšího, třeba narození nového človíčka. Obřad žehnání matky po porodu je sice málo známý, zato má za sebou bohatou historii. O jeho vzniku, proměnách i výhledech do budoucna informuje Michaela Vlčková. Tyto a mnohé další články najdete v Studia theologica 2013/1. Další informace lze získat na adrese www.studiatheologica.eu, kde je možné si časopis také objednat.

 

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou