Lupa
Obsah Obsah
Portál

Prof. Ambros připravil kompletní bibliografii kard. Špidlíka

Datum publikace23. 4. 2013, 15.56
TiskTisk

U příležitosti připomínky tří let od úmrtí kardinála Tomáše Špidlíka (16. dubna 2010) vydává olomoucké Refugium první ucelenou bibliografii jeho rozsáhlého díla z pera jezuity prof. Pavla Ambrose. Publikaci již naleznete na pultech dobrých knihkupectví.

Olomouc: Kompletní bibliografie kardinála Tomáše Špidlíka SJ ( 1938–2011) je čtenáři předkládána po důkladném studiu celého jeho díla, databází doma i v zahraničí a archivních dokumentů.

Představuje neocenitelný nástroj pro každého, kdo se chce svědomitě zabývat jeho osobou, dílem, a hlavně duchovním dědictvím. Odráží celek tajemství života kardinála Špidlíka, kterému pro soulad teologie a duchovního odkazu přináleží z tradice zaužívaný titul starec.

Kniha o 760 stranách vychází v edici Souborné dílo Tomáše Špidlíka. Více na www.refugium.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou