Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 17/2013

Datum publikace24. 4. 2013, 17.57
TiskTisk

Stovky věřících a desítky kněží jsou ve velehradské bazlice k vidění často. Minulé úterý to ale bylo obráceně: poutní chrám zaplnily stovky kněží a desítky věřících. Slavila se tu hlavní bohoslužba Nárdoní pouti kněží. KT byl u toho. S postřehy se svěřují samotní účastníci i předseda ČBK.

Jaké to je s farníky uprostřed řeky Svitavy, mezi skauty na Ivančeně a jak se chystají na sezonu motorkáři, prozrazuje domácí zpravodajství.

Zahraniční rubrika se ohlíží za atentátem v americkém Bostonu, zemětřesením v Číně i za pozoruhodnou mediální kauzou: němečtí biskupové se prý chovali nevhodně k emeritnímu papeži Benediktu XVI.

Tematická dvoustrana nese název Islám. Současný vzestup tohoto náboženství vzbuzuje mnoho emocí i strachů. A to nejen v Evropě. Jak máme této jeho „úspěšnosti“ rozumět?

V rozhovoru arcibiskup Jan Graubner reaguje na slova sociálnědemokratického poslance Lubomíra Zaorálka, že círev nedbá slov papeže Františka o chudobě.

KT vychází s pravidelnou rodinnou přílohou Doma. Nabízí téma Děti a zvířata. Které dítě by netoužilo po domácím mazlíčkovi? Zvíře ale není plyšová hračka, a mělo by se proto pořizovat s rozmyslem.

Ve speciální příloze se představuje Domov svaté Rodiny.

Noviny uzavírá bilanční rozhovor s jubilantem, pražským arcibiskupem kardinálem Dominikem Dukou, který se v těchto dnech dožívá sedmdesáti let. Prozrazuje, jaký byl vlastně kluk i co si myslel, že s ním bude v sedmdesáti letech, když byl zrovna bohoslovcem.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou