Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Elias Vella povede přednášky v Želivě

Datum publikace30. 4. 2013, 17.27
TiskTisk

Od 17. do 21. června 2013 se v Želivském opatství uskuteční přednášky významného maltského kněze Eliase Velly. Zaměří se na sílu eucharistie (svatého přijímání), která podle něho uzdravuje ducha i tělo, osvobozuje, mění životy a vnáší do srdce klid. Touto problematikou se páter Vella zabývá i ve své poslední stejnojmenné knize.

Želiv: 'Přednášky pátera Velly vzbuzují zájem velkého množství účastníků po celém světě. V poslední době přednášel například na Slovensku, ve Spojených státech amerických, v Brazílii, Africe, Dubaji nebo na Novém Zélandu. Páter Elias Vella je duchovní vůdce a řeholník, který dokáže obohatit hlubokými myšlenkami každého člověka“ hodnotí velkou osobnost, chystající se do České republiky, manažerka Želivského opatství Lenka Vacková. „Letos je výročí dvaceti let od jeho první přednášky v České republice. Za tuto dobu zde vedl okolo 40 seminářů, každý měl stovky účastníků. Želivské opatství navštíví potřetí. Samotné téma eucharistie však bude mít na území České republiky premiéru,' dodává páter Jáchym Jaroslav Šimek, provisor kláštera.

Páter Elias Vella se zaměřuje především na znázornění praktické cesty, jak se stát eucharistickým člověkem a jak dovolit, aby přijímání eucharistie skutečně proměňovalo. Přijímání podle něho nevypovídá o hloubce víry, tu prokáže každodenní život každého z nás.

E. Vella vystudoval teologii na Lateránské universitě v Římě. Byl provinciálem minoritů na Maltě (1974- 1980) a farářem v St. Paul’s Bay (1980-1986), poté sedm let arcibiskupským delegátem pro řeholní život. Nyní je dvanáctým rokem hlavním exorcistou své diecéze a zároveň presidentem Diecézní komise pro okultismus a satanismus. Je autorem mnoha knih na různá témata duchovního života. Většinu času tráví na cestách po celém světě, vede exercicie a semináře převážně na téma vnitřní uzdravení a služba osvobození od Zlého.

(Markéta Fixová)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou