Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 18/2013

Datum publikace30. 4. 2013, 18.40
TiskTisk

Bude číhošťský mučedník blahoslaven? „Nic nebrání tomu, aby mohl být zahájen proces blahořečení P. Josefa Toufara,“ potvrdili minulý týden biskupové na svém společném zasedání. Proces beatifikace může začít na diecézní úrovni. Více na titulní straně nového vydání KT.

Domácí zpravodajství dále informuje o oslavách sedmdesátin kardinála Dominika Duky a přináší jeho poděkování za přání i dary. Rubrika také přibližuje tradici modliteb za úrodu.

Zákon rozdělil Francii – hlásá titulek na zahraničním zpravodajství. Pro jedny historický okamžik, pro druhé důvod ke znepokojení a protestům. Francouzský parlament totiž schválil homosexuální sňatky.

KT rovněž přináší exkluzivní rozhovor s misionářem P. Vojtěchem Kohutem, který zavítal do Čech ze Středoafrické republiky, kde zažil převrat.

Tematická dvoustrana přináší téma VÍRA A POVĚRA. Odkud se vzal zvyk „pálení čarodějnic? Je mnohem starší než neblahé inkviziční procesy. A jak je tomu dnes s pověrami?

Perspektivy jsou věnované zejména P. Josefu Zvěřinovi. Před sto lety se totiž narodil tento významný český teolog, jehož hlas byl často prorocký a který prožil léta v komunistických kriminálech.

Stavíme školu pro chudé děti v Indii – vzkazuje sdružení PONS 21 ve speciální příloze.

Noviny uzavírá rozhovor s Bohumilem Svobodou, politikem, novinářem, spisovatelem a režisérem. Přes nepřízeň doby prošel všemi těmito profesemi. A zanechal v nich stopu. Mimo jiné v předchůdci tohoto listu – Katolických novinách.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou