Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Letnice umělců v Plzni 2013

Datum publikace13. 5. 2013, 14.28
TiskTisk

Již třetím rokem připravili západočeští výtvarníci, hudebníci a spisovatelé ve spolupráci s Biskupstvím plzeňským u příležitosti svatodušních svátků pro širokou veřejnost tzv. Letnice umělců, unikátní umělecký festival spojující krásné umění a křesťanské poselství.

Plzeň: Letnice umělců se budou konat od 17. do 19. května 2013 v katedrále sv. Bartoloměje, kde je v pátek v 17.00 hodin zahájí biskup František Radkovský a kde proběhne též vernisáž výstavy výtvarných děl s duchovní tematikou. Poté v 18.00 hodin následuje slavnostní koncert; představí se na něm fanfárový soubor plzeňské konzervatoře, varhany, trubka a sólový zpěv Gabriely Pechmannové. Od 19.00 pak budou probíhat autorká čtení západočeských spisovatelů.

V sobotu 18. května bude ve 20.00 hodin sloužit v katedrále sv. Bartoloměje biskup František Radkovský letniční vigilii.

V neděli 19. zveme opět do katedrály, a sice na 16.00 hodin, kdy začíná literárně hudební podvečer kontervatoře Plzeň s názvem Cesta. V 18.30 hodin pak navážou pontifikální letniční nešpory s biskupem Františkem Radkovským.

Doprovodnou akcí k Letnicím umělců  je výstava dětských prací na téma baroko, která bude zahájena 17. května od 15.00 hodin v Muzeu církevního umění ve Františkánské ulici v Plzni za účasti biskupa Františka Radkovského.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou