Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Slovenská katolická misie v Londýně na Mši migrantů

Datum publikace13. 5. 2013, 17.07
TiskTisk

První květnové pondělí bývá ve Velké Británii tradičně dnem volna. V londýnské Westminsterské katedrále se tak v tento den začaly slavit mše svaté pro katolíky z řad příslušníků různých etnik žijících v tomto městě. Bohoslužba s příznačným názvem Mše migrantů se v tento den slaví jako připomínka svátku sv. Josefa, patrona pracujících lidí.

Londýn: Zástupci Slovenské katolické misie, která působí v Londýně, nesli při této bohoslužbě obětní dary a doprovodili ji svým zpěvem, aby tak připomněli výročí 1150 let od příchdu Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu.  

Po této mši svaté, které se účastnili i čeští krajané, ještě členové zdejší slovenské misie připravili malé pohoštění s koláčky i pagáči; nemohla chybět ani ukázka lidových tanců v podání krojovaných účastníků liturgie. Tuto ukázku slovenských tradic si nenechal ujít ani westminsterský arcibiskup Vincent Nichols.

(Lucia Zambojova, Slovenská katolická misie)

 

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou