Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Setkání českých a německých kněží: Budete mými svědky

Datum publikace14. 5. 2013, 17.43
TiskTisk

Ve dnech 3. až 7. června 2013 proběhne v Brannenburgu tradiční setkání českých a německých kněží. Mottem akce, která je podílem na probíhajícím Roku víry a připomínkou II. vatikánského koncilu, se stal citát Budete mými svědky.

Brannenburg: Na programu setkání bude nejen série přednášek, ale i prostor pro výlety do přírody v okolí hory Wendelstein mezi Rosenheimem a Kufsteinem.

Přednášky při setkání pronesou prof. Dr. Jaroslav Brož a prelát Dr. Dietmar Bernt. Prof. Dr. Jaroslav Brož vyučuje novozákonní biblistiku na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Prelát Dr. Dietmar Bernt pochází z olomoucké arcidiecéze, v letech 1985 až 2011 byl vedoucím pastoračního úřadu a dómským děkanem v Augsburgu. V tomto období činorodě usiloval o uskutečňování závěrů II. vatikánského koncilu v diecézi.

Pater Markus Franz SJ působil jako farář v Norimberku a po převratu 1989 vedl  exerciční dům Dreieichen u Drážďan. Nyní je v provincialátě jezuitů pověřen duchovním doprovázením starších spolubratří. Spirituálně bude doprovázet i účastníky setkání.

Setkání začíná v pondělí 3.6. večeří v 18 hodin a končí v pátek 7.6. snídaní. Počet účastníků setkání je omezen na 20 osob, aby se umožnily kvalitní rozhovory. Bude-li zájem větší, lze uvažovat o uskutečnění ještě jednoho setkání.

Čeští účastníci si hradí jen cestovné. Přihlášku je nutné zaslat nejpozději do 26. května 2013 na adresu Karl Wuchterl, Hauptstr. 16b, D–83533 Edling, nebo e-mailem na wuchterl.visitator@yahoo.de,  případně je možné se přihlásit telefonicky na čísle 0049-8071/9224587. Karl Wuchterl rád zodpoví všechny dotazy.

Pořadatelem setkání jsou Msgr. Dieter Olbrich, vizitátor prosudetské a karpatské Němce a Msgr. Karl Wuchter,  předseda Sudetoněmeckého Kněžského díla. 

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou