Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

TV NOE na setkání křesťanských televizí a producentů

Datum publikace14. 5. 2013, 12.28
TiskTisk

Dnes, v úterý 14. května 2013, končí v keňském Nairobi světové setkání křesťanských televizí a producentů, které probíhá pod hlavičkou Světové katolické asociace pro hromadné sdělovací prostředky SIGNIS. Českou republiku zde zastupuje P. Marcel Puvák z ostravské TV NOE.

Nairobi: Tématem této konference, která se koná ve dnech 10. - 14. května 2013,  je problematika obsažená v mottu  'Média pro rozvoj'. Cílem kongresu je zdůraznit úlohu komunikace a její přínos při vytváření kultury míru prostřednictvím tvůrčího vzdělávání budoucí generace, se zvláštní pozorností vůči zemím černého kontinentu.

Program se soustřeďuje na tři hlavní body: 1) pohled na dosažený pokrok v oblasti kulturního a sociálního rozvoje v některých zemích Afriky, 2) nové perspektivy médií, 3) výzvy rozvoje v digitální éře.

Během kongresu se v pondělí dopoledne uskutečnila také hlavní přednáška, která byla zaměřena na úspěchy a potíže televizních producentů při výchově kritického smýšlení publika. V pracovních sekcích potom bylo možné vést k tomuto tématu podrobnější diskusi; především o praktických možnostech, jak tvůrčím způsobem využít média, aby se takto šířila kultura uvědomělého a přínosného využívání sdělovacích prostředků, zvláště pak u mladé generace.

Více informací o průběhu konference i samotné cesty P. Puváka do Keni naleznete na www.tvnoe.cz.

 

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou