Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 21/2013

Datum publikace22. 5. 2013, 16.03
TiskTisk

Zpravodajství z domova anoncuje událost ve všech českých a moravských diecézích: Noc kostelů, která propukne tento pátek. Přes 1 200 otevřených chrámů a modliteben loni zaznamenalo více než 400 tisíc návštěvníků.

Syrské farnosti se vylidňují. Čtenáře médií po celém světě i v KT o tom informují mj. organizace, které o ně pečují. Stejně tak si zahraniční rubrika všímá tragické události v Bangladéši či souvislosti tohoto neštěstí s obchodními i spotřebitelskými návyky v Česku.

Tematická dvoustrana se věnuje církvi v Číně. Počet pokřtěných v této zemi rapidně roste, ale to neznamená, že se zde věřícím žije dobře. Trpí rozdělením, nejistotou i útlakem …

Kulturní rubrika informuje o nebývalé události: nejčastějším jménem na obálkách nových knih na letošním veletrhu Svět knihy byl kdo? Papež František! Vyšlo o něm v krátké době hned šest titulů.

Rodinná příloha Doma je tentokrát věnována ztraceným dětem. I nejpozornějším rodičům se stává, že se jim dítě občas zaběhne. Jak účinně postupovat, abychom zbytečně nepanikařili?

KT přináší také speciální přílohu věnovanou salesiánům v Brně-Žabovřeskách.

Noviny uzavírá exkluzivní rozhovor s P. Anselmem Grünem. „Peníze ohrožují především lidi vnitřně prázdné,“ míní v rozhovru pro KT tento německý benediktin a známý autor duchovní literatury, jemuž právě nyní vyšla kniha Bůh a peníze.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou