Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pozdrav Noci kostelů v ČR zaslal estonský biskup Mons. Philippe Jourdan

Datum publikace23. 5. 2013, 10.42
TiskTisk

Myšlenku Noci kostelů, která se v Estonsku koná 24. 5. 2013 pod názvem Kirikute Öö, podporuje biskup Mons. Philippe-Jean Charles Jourdan (*1960), apoštolský administrátor Estonska. Biskup je původem Bask a od 16. století je teprve druhým římskokatolickým biskupem působícím v Estonsku. Jeho předchůdce, biskup Eduard Profittlich, S. J. zemřel v roce 1942 jako mučedník v sovětském vězení.

Brno: Biskup Philippe Jourdan, apoštolský administrátor Estonska, píše:

 

Estonský Vážení přátelé Noci kostelů,

jako apoštoský administrátor Estonska zdravím s velkou radostí všechny, kdo se zúčastní Noci kostelů ve všech zemích, kde se bude konat. Je úžasné být v kostele v noci.  Myšlenky i pocity se zklidní a duše se může otevřít a vnímat věčnost, která se nachází za naším stále se měnícím světem. Přeji vám, aby se tato noc stala pro mnoho z vás příležitostí najít smysl života a pro nás všechny cestou k pokoji.

+biskup Philippe Jourdan

Apošolský administrátor Estonska

 

Pozdrav v agnličtině:

Dear friends of the Night of the Churches

As Apostolic Administrator of Estonia, I am very glad to greet the persons who will take part to the night of the Churches, in all the countries where it will take place. The night is a wonderful time to be in a church. Thoughts and feelings are more quiet, so that the soul can open itself more easily to the eternal reality behind our changing world. I wish that this night of the Churches will be a opportunity for many to find more sense to their life and to everybody to find more peace.

+Bishop Philippe Jourdan

Apostolic Administrator of Estonia

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou