Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 22/2013

Datum publikace29. 5. 2013, 16.42
TiskTisk

Vzhledem k tomu, že stranou zájmu sporu o jmenování literárního historika Martina C. Putny profesorem nezůstala ani církev, věnuje se tématu také KT – mj. komentářem. Titulní strana KT se vrací k akci Noc kostelů a informuje o návštěvě patriarchy Bartoloměje na pražském arcibiskupství i oslavách pravoslavných, kteří uctily apoštoly Slovanů v Mikulčicích.

Zahraniční rubrika informuje o hrůzné události v pařížské katedrále Notre Dame, kde se před oltářem zastřelil pravicový aktivista a spisovatel Dominique Venner. Pozitivnější zprávou pak je putování našich vojáků do Lurd.

Tematická dvoustrana se věnuje papeži Janu XXIII. Měl být pouze „přechodným“ papežem, i kvůli svému věku. Ale podařilo se mu omladit tvář církve a je dodnes inspirující osobností.

Kulturní rubrika nabízí exkluzivní rozhovor s hercem Luďkem Munzarem. Patří
k našim hereckým legendám, právě vydal své vzpomínky na CD a v rozhovoru
vzpomíná i na svou první dětskou roli.

Příloha Perspektivy se zaměřuje na pastoraci. Jaké důsledky bude mít nedávno schválený zákon o majetkovém narovnání státu s církvemi pro pastoraci? Jaké přináší výzvy?

Smutná událost proměnila i obsah této přílohy. Minulý týden zemřel známý spisovatel a esejista Věroslav Mertl. O vzpomínku na něj se podělili jeho blízcí přátelé.

KT přináší také speciální přílohu věnovanou Hospici Anežky České v Červeném Kostelci a Domovu sv. Josefa v Žirči.

Noviny uzavírá rozhovor s rektorem Papežské univerzity sv. Tomáše Akvinského v Římě P. Miroslavem Konštancem Adamem.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou