Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Povodně: Charita ČR připravena pomoci

Datum publikace3. 6. 2013, 11.58
TiskTisk

Pracovníci a dobrovolníci Charity Česká republika se stejně jako již několikrát v nedávné historii opět chystají pomoci v boji s následky ničivých povodní. Na pomoc lze přispívat formou DMS. Situaci sledujeme, informace budeme doplňovat.

Vyhodnocujeme povodňovou situaci a jsme připraveni pomoci při odstraňování povodňových škod a lidem v jejich tíživé životní situaci,“ řekl dnes Lukáš Cyurylo, ředitel Charity ČR. „V rámci naší sítě, která zahrnuje 340 místních poboček, zjišťují naši pracovníci i v terénu, kde bychom mohli zasáhnout, jestliže se tam pomoci nedostává.“

Charita ČR je připravena nabídnout svou bohatou síť poraden, psychologických týmů, ale následně také humanitárních skladů s možností zapůjčení vysoušečů a podobně. Lidé zasažení velkou vodou najdou také užitečné rady na webu povodne.charita.cz, kde budou zveřejňovány aktuální informace o zapojení Charity ČR do pomoci.

V případě potřeby, prosíme, kontaktuje jednotlivé diecézní Charity, mapu a kontakty naleznete na www.charita.cz. Centrální informace od pondělí v pracovní době podá Oddělení pro tisk a komunikaci Charity ČR na telefonu: 296 243 341.

Charita ČR současně vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem povodní.

Sbírkové konto:
číslo účtu: 11998822/0800 u České spořitelny
VS 906 - Pomoc lidem postiženým přírodními katastrofami (povodně, vichřice)
Dárcovské konto:
číslo účtu: 88444422/0800 u České spořitelny, VS 906.
Dárcovská SMS:
DMS CHARITAPOMOC na číslo 87 777
(Cena jedné DMS je 30 Kč, z toho Charita ČR obdrží částku 27 Kč, službu zajišťuje Fórum dárců.)

Charita ČR a její místné pobočky již aktivně pomáhaly lidem s následky velkých povodní v roce 1997 a 2002 a řady dalších záplav. Podrobněji na: http://povodne.charita.cz/.

Vyhodnocením okamžité i následné pomoci se bude také zabývat koncem týdne nejvyšší orgán Charity Rada ředitelů.

(Jan Oulík, Barbora Umancová, TS CHČR)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou