Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

ČBK podporuje evropskou iniciativu Jeden z nás

Datum publikace5. 6. 2013, 13.45
TiskTisk

Přinášíme stanovisko Mons. Jana Baxanta, předsedy Rady pro zdravotnictví ČBK, a Mons. Vojtěcha Cikrleho, předsedy Rady pro bioetiku ČBK, k iniciativě Jeden z nás. Více informací o iniciativě naleznete na www.oneofus.cz.

ČBK podporuje evropskou iniciativu „Jeden z nás“ jako cestu k větší ochraně lidského embrya. ČBK také vítá možnost vytvořit v Evropě širší společenství lidí bez ohledu na politickou nebo náboženskou příslušnost, které spojuje úcta k životu.  ČBK doporučuje podpořit tuto výzvu.

Mons. Jan Baxant, předseda Rady pro zdravotnictví ČBK

Mons. Vojtěch Cikrle, předseda Rady pro bioetiku ČBK

 

Pozn.: Kampaň Jeden z nás, jejímž cílem je shromáždit nejméně milion podpisů, pokračuje až do 1. listopadu tohoto roku. Požaduje, aby Evropská unie ukončila financování aktivit, které ničí lidská embrya za účelem výzkumu. K podpisu petice kromě Svatého otce vyzvali rovněž evropští biskupové na nedávném zasedání Rady evropských biskupských konferencí (CCEE) v Římě. (dle Radia Vaticana)

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou