Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 23/2013

Datum publikace5. 6. 2013, 15.58
TiskTisk

Modlitby a přímluvy za postižené povodněmi i za ty, kdo pomáhají, provázely mnoho bohoslužeb minulou neděli. Některé farnosti ale s vodou přišly do kontaktu mnohem intenzivněji. Více v novém vydání KT.

Majetkové narovnání mezi státem a církvemi obstálo minulé pondělí i před Ústavním soudem. V rozhovoru nabízíme bezprostřední reakce generálního sekretáře ČBK Mons. Tomáše Holuba i názory dalších osobností na to, co rozhodnutí soudu přinese církvi i společnosti.

V Českých Budějovicích otevřeli znovu katedrálu sv. Mikuláše: po náročné rekonstrukci opět slouží svému účelu.

Tematická dvoustrana připomíná etiketu v církvi. Proč a kdy je dodržování etikety důležité? Etiketa může být i balvanem, který brání cestě evangelia k dnešnímu člověku…

Kulturní rubrika nabízí rozhovor se spisovatelem Jiřím Stránským, kterého většina zná jako autora knižní předlohy a scénáře k filmu Bumerang či seriálu Zdivočelá země. Právě vydal novou knížku Balada o pilotovi.

Rodinná příloha Doma nabízí tipy na prázdniny. Jak to udělat, aby se z vytoužených týdnů volna nestalo období stresu pro rodiče i děti?

KT přináší také speciální přílohu věnovanou cyrilometodějskému výročí, které vyvrcholí v červenci na Velehradě. Co všechno se při této příležitosti děje, se dozvíte právě v KT.

Noviny uzavírá rozhovor s plzeňským biskupem Františkem Radkovským. Plzeňská diecéze slaví dvacetiny a po celou dobu jejího života stojí v jejím čele právě biskup Radkovský. Jak tato léta hodnotí?

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou