Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papežská misijní díla: aktuality

Datum publikace5. 6. 2013, 17.13
TiskTisk

Národní centrála Papežských misijních děl přichází s několika zajímavými novinkami. Na svém webu zprovoznili prostředí pro přímé dárcovství, PMD nabízí podporu v podobě umístění banneru na vaše weby a představuje nové misijní kalendáře pro rok 2014. Více v následujícím článku.

Špindlerův Mlýn: 1. června, na Den Papežského misijního díla dětí, spustila Papežská misijní díla (PMD) v ČR přímé dárcovství pomocí platebních karet. Prostřednictvím webových stránek missio.cz tak mohou lidé zaslat finanční pomoc misiím rychle, jednoduše a takřka okamžitě. Na stránce www.missio.cz/dary-on-line/ naleznou uživatelé krátký formulář, po jehož vyplnění budou přesměrováni k zabezpečené platební bráně a během několika jednoduchých kroků odešlou finanční dar na pomoc misijním zemím. Samozřejmostí je možnost vybrat účel daru, zažádat o potvrzení k daňovým účelům a také vysoký bezpečnostní standard, využívající technologie 3DSecure.

Zprovoznění přímého dárcovství je logickým krokem ve snaze PMD o zpřístupnění misijní pomoci širokému okruhu zájemců. Ředitel PMD, P. Jiří Šlégr, k tomu říká: „Jsem rád, že touto cestou umožníme dárcům rychlý a jednodušší způsob podpory misií. Těší mě, že tuto aplikaci zahajujeme právě v Den PMD dětí, které letos slaví 170 let od svého vzniku. Je to dárek k výročí 20 let od znovuobnovení činnosti PMD v ČR.“ PMD se dlouhodobě snaží využívat moderní sdělovací prostředky a techniku k šíření radostné zvěsti a v podpoře misijního úsilí církve, jak k tomu vybízí i Svatý otec.

Papežská misijní díla se obracejí na farnosti, správce církevních webových stránek a další spřátelené organizace s výzvou k podpoře papežských misií skrze internet. Jednoduchým způsobem můžete vložit na svůj web banner missio.cz, odkazující na webové stránky PMD. Mnoho návštěvníků Vašich webů, kteří dosud misijní pomoc z ČR neznají, se jejich prostřednictvím dozví o
způsobu podpory a zapojení se do misijní pomoci třetím zemím. Na stránce http://www.missio.cz/help/jakna-sve-stranky-umistit-nas-banner/ se dozvíte jak postupovat při vložení.

Misijní kalendář a kalendářík na rok 2014 nás v následujícím roce zavede na Srí lanku. Seznámíme se s bohatou historií a kulturou, ale zároveň i s chudobou a těžkostmi této nádherné ostrovní země a pomocí strádajícím skrze podporu projektů PMD.

(P. Jiří Šlégr, PMD)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou