Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Na Velehradě pokračuje tradice setkávání cíkrevních škol

Datum publikace10. 6. 2013, 16.23
TiskTisk

Ve druhé polovině minulého týdne (od 6. do 8. června 2013) se na Velehradě sešli duchovní pracovníci církevních škol. Tuto konferenci školních kaplanů hostilo zdejší Stojanovo gymnázium.

Velehrad: Na čtyři desítky účastníků tohoto ekumenického setkání si zde po tři červnové dny vyměňovali zkušenosti, účastnili přednášek, mší, diskuzí či workshopů.

Kaplany či jiné zástupce zřizovatelů jednotlivých škol, kteří se starají o duchovní výuku, zaujala především  přednáška M. O. Váchy, který zde v pátek promluvil na téma: 'Víra a věda'. S dobrým ohlasem se setkalo i představení projektu Cyrilometodějského gymnázia v Prostějově 'Doopravdy - program osobnostního rozvoje studentů' (P. Jaroslav Němec, J. Fidrmuc) či následující sobotní dílny R. Bergmana ('Know how středoškolského kaplana') a M. Židkové ('Jak zaujmout a neznechutit? aneb Fromy práce s mladými lidmi ve škole, kde mají křesťanství povinně').

Tato akce byla přpravena Českou biskupskou konferencí na žádosti některých kaplanů, kteř se již účastnili podzimní (2012) konference pro ředitele církevních škol tamtéž. Duchovní pracovníci se budou takto scházet každoročně, tedy opět po Velikonocích 2014. Toto setkání tedy dalo vzniknout nové tradici.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou