Lupa
Obsah Obsah
Portál

Cyklistická expedice k poctě sv. Cyrila a Metoděje

Datum publikace11. 6. 2013, 14.39
TiskTisk

Oslnovice – Istanbul – Soluň – Aquileia – Velehrad, to je trasa, kterou povede cyklistická expedice po stopách svatého Cyrila a Metoděje. Celá trasa měří okolo tří tisíc kilometrů a poutníci by ji chtěli urazit za necelý měsíc. Cestou projedou 12 zemí napříč Evropou. Cyklistickou výpravu nazvanou Cesta k písmu povede Pavel Voříšek, jenž má s putováním nemalé zkušenosti, sám podnikl cesty do Říma a Santiaga de Compostela  ve Španělsku.

Brno: Devítičlenný tým se vydá  na cestu dne 26. července 2013 v 9.00 hodin od kaple Nejsvětějšího Srdce Ježíšova v Oslnovicích. Plánované zakončení cesty napříč Evropou je  24. srpna na Velehradě.

Cílem pouti ve stopách sv. Cyrila a Metoděje v jubilejním roce 1150. výročí příchodu soluňských bratří na území Velké Moravy je především vzdát dík patronům Evropy. Ústřední myšlenkou je přiblížit dnešnímu světu jejich putování po Evropských zemích, a to prostřednictvím dokumentárního filmu, který během cesty vznikne. Film bude natočen pod vedením Pavla Maška, studenta Audiovizuální tvorby na UTB ve Zlíně ve spolupráci s FORLEAF o. s.

Zážitky z expedice chtějí poutníci sdílet se všemi, kteří mají zájem  stát se členy jejich virtuálního týmu a sledovat dění  na webu www.cm2013.cz a  na sociálních sítích  https://www.facebook.com/CestaKPismu a  https://twitter.com/Cesta_K_Pismu. Zájemci se mohou ozvat  na emailové adrese info@cm2013.cz  nebo na telefonním čísle: +420 736 709 130.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou