Lupa
Obsah Obsah
Portál

S Charitou ČR pomáhají i firmy a dobrovolníci

Datum publikace14. 6. 2013, 16.38
TiskTisk

Další dobrovolníci i materiální pomoc z celé republiky dorazila do oblastí zasažených povodněmi. Největší zájem je o repelenty. Charita Česká republika děkuje také firmám, díky jejichž vstřícnosti může efektivně pomáhat. Na sbírkové konto již přispěli dárci částkou 5,63 milionů Kč.

Další skupiny dobrovolníků vyrazily pomáhat do zaplavených oblastí. V Litoměřicích ve čtvrtek Charita přivítala osm skautů a skautek ze Zábřehu v doprovodu charitního pracovníka, kteří budou mimo jiné pracovat s vysavačem na bahno. V pátek dopoledne vyrazila z Brna také skupinka znojemských dobrovolníků. Míří do jihočeské Putimi, kde budou po celý víkend pomáhat především s otloukáním omítek. „Nevysíláme dobrovolníky ve velkém, ale raději menší skupinky s přesnými úkoly. Snažíme se vše koordinovat se starosty, aby pro dobrovolníky byla v obci práce a oni svůj čas na místě maximálně využili,“ vysvětluje ředitel Charity ČR Lukáš Curylo.

Dobrovolníky, ale i lidi, kteří si následky povodní odklízejí svépomocí, vybavuje Charita ČR potřebným nářadím, prostředky a technikou. „Podle současných zjištění je největší zájem o repelenty a podobné přípravky proti komárům,“ říká Pavel Šimek, koordinátor pomoci v Praze a středních Čechách. Podle zjištění Charity ČR bylo jen v tomto regionu poničeno na 1300 bytů a domů. Vedle úklidových týmů jsou tak v terénu i odborníci na sociální šetření, kteří zjišťují, kam by měla směřovat přímá finanční pomoc.

Na povodňovém kontě Charity ČR se v tuto chvíli shromáždilo 5 626 945 Kč a lidé zaslali 12 673 DMS (předběžné údaje). Z vlastních zdrojů již dříve uvolnila Charita ČR 2,62 milionu korun. „Děkujeme všem, kdo už na sbírku přispěli. Z vašich darů pomůžeme těm nejpotřebnějším – lidem starším, osamělým, sociálně slabším, kteří nemohou nebo nedokáží opravit své domovy svépomocí. Děkujeme také dobrovolníkům, soukromníkům a firmám, které nám nabídly své služby,“ říká ředitel Charity ČR Lukáš Curylo.

Více: http://povodne.charita.cz/pomahaji-s-nami/.

Jan Oulík 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou