Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Hradecký generální vikář Josef Socha slaví 70. narozeniny

Datum publikace20. 6. 2013, 17.23
TiskTisk

Ve čtvrtek mu popřáli pracovníci kurie. Biskup Jan Vokál mu za celou diecézi předal obraz kostela z jeho rodné obce.

28. června před sedmdesáti lety se v Předhradí u Skutče narodil generální vikář hradecké diecéze Mons. Josef Socha. V týdenním předstihu mu k jubileu popřáli zaměstnanci diecézní kurie. Biskup Jan Vokál mu předal obraz kostela z rodné obce, v němž byl Mons. Socha pokřtěn.

Mons. Socha byl vysvěcen na kněze v roce 1973 kardinálem Tomáškem. Působil například v Kutné Hoře nebo v Kácově, později přešel do Hradce na biskupství.

Generálním vikářem byl poprvé jmenován v roce 1997 arcibiskupem Karlem Otčenáškem, ve funkci pokračoval i za biskupa Dominika Duky a nyní biskupa Jana Vokála, o úřad se v současnosti dělí s pomocným biskupem Josefem Kajnekem.

Velký rozhovor s Mons. Sochou si poslechněte v Českém Rozhlase Hradec Králové v neděli 30. června po zprávách v 17:00 na www.rozhlas.cz/hradec 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou