Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Mladí dokončili projekt na obnovu křížové cesty Via Crucis

Datum publikace24. 6. 2013, 16.07
TiskTisk

Projekt obnovy křížové cesty Via Crucis, který zpracovali a zrealizovali mladí z novojičínského děkanátu, je dokončen. V úterý 25. června 2013 kapličky křížové cesty požehná ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz. Zahájení proběhne u kapličky na Horní Baště ve Štramberku v 16.00 hodin.

Štramberk: „Od kapličky se společně vydáme po obnovené křížové cestě na Kotouč. Otec biskup požehná také kříže, které budou vyneseny a usazeny na Kotouči jako symboly 11. a  12. zastavení. Na samotném vrcholu bude umístěn velký kříž symbolizující původní kostely,“ informovala o události za organizátory Michaela Kubrická.

Projekt Via Crucis si vzal za cíl rekonstrukci křížové cesty vedoucí z Nového Jičína na horu Kotouč ve Štramberku. Zahrnuje opravu 8 zděných kaplí, vztyčení 4 památečních křížů a postavení závěrečného zastavení ve formě moderní kaple, kterou navrhl kopřivnický architekt Ing. Kamil Mrva. To vše si na svá bedra naložila mládež novojičínského děkanátu.

Více o projektu Via Crucis na http://mladeznj.signaly.cz/krizova-cesta/.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou