Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Hora Matky Boží u Králík ožívá, vrací se tam duchovní správa

Datum publikace26. 6. 2013, 23.46
TiskTisk

Poutní místo se znovu stane jedním z duchovních center královéhradecké diecéze, biskup Jan Vokál tam jmenoval zvláštního delegáta.

Více než rok se na Hoře Matky Boží v Králíkách nesloužily pravidelné bohoslužby. Od léta se to změní. Kostel a klášter, které dosud spravoval řád redemptoristů, převzala hradecká diecéze. A ta má s mariánským poutním místem velké plány.

Nejenže se na místo vrací duchovní správa a poutě, ale v budoucnu ho oživí i další pastorační aktivity. Znovu by se tak mělo stát jedním z významných duchovních center diecéze. Biskup Jan Vokál s tímto záměrem posílá na Horu Matky Boží jednoho ze svých nejbližších spolupracovníků, dosavadního biskupského vikáře pro pastoraci a církevní školství P. Karla Moravce.

Nově jmenovaný biskupský delegát a rektor oficiálně převezme správu kostela od provinciála redemptoristů při mši svaté v neděli 28. července 2013 v 10:00 hodin. Od toho dne budou v poutním kostele pravidelné bohoslužby.

V neděli 18. srpna v 10:00 hodin pak nové uspořádání slavnostně stvrdí diecézní biskup Jan Vokál, který bude na Hoře Matky Boží sloužit mši svatou při obnovené hlavní pouti.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou