Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Katolická charismatická konference 2013 se blíží

Datum publikace26. 6. 2013, 10.53
TiskTisk

Letošní Katolická charismatická konference se bude konat ve dnech 10. až 14. července 2013 v Brně. 24. ročník konference se koná v rámci oslav 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje a k Roku víry. Provází ji citát z Lukášova evangelia: On je hostem u hříšného člověka! (Lk 19,7)

Brno: Záštitu nad konferencí (KCHK), která se letos koná v rámci oslav 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Moravu a Roku víry, převzal brněnský biskup Mons. ThLic. Vojtěch Cikrle a náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Ing. Stanislav Juránek. 

Zahraničním hostem bude Charles Whitehead, který patří mezi nejznámější osobnosti Katolické charismatické obnovy. Charles Whitehead ještě donedávna zastával úřad prezidenta Rady ICCRS, což je mezinárodní koordinační centrum Obnovy v Římě, a celých dvacet let vedl charismatickou obnovu v Anglii. V současné době předsedá ekumenické organizaci ICC (Mezinárodní charismatická konzultace) a je poradcem Alpha International. S manželkou Sue  založili v Anglii velice populární konferenci rodin s názvem Celebrate. V civilním zaměstnání byl Charles Whitehead manažerem marketingové společnosti, nyní se už léta věnuje službě církvi na plný úvazek.

Hlavní program proběhne v moderním pavilonu F na brněnském výstavišti (BVV). Program konference tvoří přednášky, adorace, neformální setkání, společná modlitba a bohoslužby. Organizátoři KCHK myslí i na postižené - pro účastníky se sluchovým postižením je zajištěn simultánní přepis mluvené řeči na plátno.

Konference začíná ve středu 10. července 2013 v 19.00 hodin mší svatou v katedrále sv. Petra a Pavla na Petrově, hlavním celebrantem bude biskup Vojtěch Cikrle. Ve středu se bude též provádět registrace na konferenci, a to od 12.00 do 21.00 hodin v pavilonu F v areálu brněnského výstaviště.

Podrobné informace a program konference  na  http://konference.cho.cz/.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou