Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 26/2013

Datum publikace26. 6. 2013, 15.28
TiskTisk

Konec školního roku je tu. Jak to vypadá o prázdninách v našich farnostech a co všechno připravují různé církevní organizace pro děti? Dětská psycholožka poradí, jak využít s dětmi prázdninový čas, aby byli všichni zúčastnění v pohodě.

Domácí zpravodajství připravuje poutníky na cestu na Velehrad – zejména po praktické stránce.

Tématu sv. Cyrila a Metoděje se věnuje i titulní strana, která přibližuje nový film režiséra Otakára M. Schmidta a Jany K. Studničkové Cyril a Metoděj. Dědictví otců a matek zachovaj nám, Pane!, který bude mít premiéru v pátek 5. července na ČT 2.

Publicistická strana přináší rozhovor s nejvyšší představitelkou sekulárního františkánského řádu Encarnación del Pozo, která navštívila Prahu a poskytla KT rozhovor.

Tematická dvoustrana se pokouší nahlédnout do života církve v Jižní Americe. Různé pohledy, zkušenosti a zážitky s církví v Latinské Americe nabízejí dva kněží, diplomat a pedagožka.

Perspektivy připomínají Zdeňka Rotrekla. Prožil krutý životní příběh, aniž v sebeničivějších podmínkách přitakal zlu. Ohlížíme se za zesnulým básníkem a vězněm komunismu.

Nad českou a moravskou zbožností ve světle cyrilometodějské tradice se zamýšlí v rozhovoru P. Marek Orko Vácha.

Noviny uzavírá rozhovor s ThDr. Josefem Hromádkou, evangelickým farářem, někdejším synodním seniorem Českobratrské církve evangelické a bývalým místopředsedou vlády národního porozumění Mariana Čalfy.

Uvnitř listu naleznou čtenáři přílohu věnovanou občanskému sdružení Cesta 121.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou