Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kněží v hradecké diecézi mají spirituála. P. Jana Linharta

Datum publikace2. 7. 2013, 10.00
TiskTisk

Dosavadní spirituál kněžského konviktu v Olomouci nově povede také pastorační střediska hradecké diecéze.

Hradec Králové: P. Jan Linhart, dlouholetý spirituál olomouckého konviktu, kde se kandidáti kněžství z celého Česka připravují na vstup do semináře, se vrací do domovské královéhradecké diecéze. Biskup Jan Vokál ho jmenoval spirituálem pro diecézní kněze. Ti budou moci od léta využívat jeho velkých zkušeností s pastorací povolání.
 
Jan Linhart zároveň přebírá vedení pastoračních středisek biskupství - například centra pro mládež, pro rodinu či pro seniory - a také duchovní správu hradeckého kostela Nanebevzetí Panny Marie.
 
Dosavadní rektor kostela a biskupský vikář pro pastoraci P. Karel Moravec má před sebou nový úkol: oživit Horu Matky Boží v Králíkách, významné poutní místo, kde už déle než rok nebyla stálá duchovní správa.
 
P. Jan Linhart se narodil v roce 1961 v Rychnově nad Kněžnou, teologii studoval v Litoměřicích, na kněze byl vysvěcen v červnu 1989. Působil v duchovní správě v Novém Městě nad Metují a v Čáslavi. Spirituálem teologického konviktu byl od roku 2002.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou