Lupa
Obsah Obsah
Portál

Charita bilancovala svou pomoc při povodních

Datum publikace28. 6. 2013, 17.52
TiskTisk

Přes 11 miliónů korun dokázala na pomoc lidem postižených povodní shromáždit Charita ČR. V prostorách pražského arcibiskupského paláce bilancovala svou pomoc při povodních.

„Pomoc, kterou Charita poskytuje, je určena každému, kdo ji potřebuje. Bez ohledu na jeho náboženské přesvědčení,“ ocenil šíři pomoci poskytované Charitou ČR kardinál Dominik Duka. Kromě pražského arcibiskupa se páteční (28. června 2013) tiskové konference spojené s hodnocením pomoci poskytované křesťanskými charitativními organizacemi při povodních zúčastnil Synodní senior Českobratrské církve evangelické Joel Ruml, zástupce Diakonie ČCE Jan Dus a povodňový koordinátor Charity ČR Martin Zamazal.

Podle jeho slov bude materiální pomoc, kterou Charita dokázala shromáždit, rozdělena mezi povodní postižené lidi na základě principu potřebnosti. „Na základě důkladného šetření v terénu budeme pomáhat lidem podle toho, v jaké se nacházejí situaci. Upřednostníme ty sociálně nejslabší, ty, kteří si pro vysoký věk či špatnou ekonomickou situaci sami pomoci nedokáží,“ uvedl Martin Zamazal.

Charita ČR už rozdala materiální pomoc v hodnotě přes 6,5 milionu korun. „Z toho je 8 782 litrů desinfekce a čisticích prostředků, 5 572 ks nářadí, nástrojů a pomůcek pro úklid, do domácností zapůjčila 228 vysoušečů, 30 pracovník a dobrovolníků pomáhalo s úklidem,“ uvedl Jan Oulík z tiskového oddělení Charity ČR.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou