Lupa
Obsah Obsah
Portál

Diecézní setkání dětí s biskupem Lobkowiczem na Prašivé

Datum publikace28. 6. 2013, 17.52
TiskTisk

Na setkání dětí s biskupem Františkem Václavem Lobkowiczem se v pondělí 1. července 2013 vydají stovky dětí z celé ostravsko-opavské diecéze. Tradiční setkání na prahu letních prázdnin začíná v 10.00 hodin v areálu přírodního amfiteátru Kamenité u Vyšních Lhot. Po bohoslužbě, která začíná v 10.30 hodin, čeká děti výstup na horu Prašivá.

Prašivá: Tématem setkání je slogan „Kde jsou dva nebo tři, aneb cestou dvou bratří“. Program na Kamenité i na Prašivé přiblíží letošní cyrilometodějské výročí a zdůrazní zejména téma křesťanské spolupráce. „Děti mohou zakusit především v odpoledním programu na stanovištích, že dva, tři nebo i větší skupina lidí dokáže mnohem více než jeden,“ uvedla Barbora Holoubková z Katechetického a pedagogického centra, které působí při ostravsko-opavském biskupství. Malí účastníci setkání se mohou těšit na výrobu velkomoravského křížku pro kamaráda, poznávání života za dob svatých Cyrila a Metoděje, společnou projížďku na rikších, lanové aktivity ve dvou a mnoho dalšího.

Děti svou účastí na setkání podpoří nemocnou Elišku z Ostravy, která se narodila s těžkým tělesným postižením. K pomoci stačí, aby si děti připravily na lístek papíru odpověď na otázku „Kdy ti naposledy někdo pomohl a co ti udělalo radost“. Za každou odpověď bude na konto Elišky od sponzorů připsána částka 50 korun. K pořízení speciálního zvedátka do sprchy postačí, aby odpověď na Prašivou přineslo aspoň 437 dětí. Eliška na speciální zdravotní pomůcku na setkání dětí s biskupem dostane částku 23750 Kč.

V případě nepříznivého počasí se bude konat pouze mše svatá v bazilice minor ve Frýdku. Časový harmonogram dopoledního programu by zůstal zachován. Začátek v 10.00 hodin a od 10.30 hodin mše svatá. Odpolední program by se již nekonal.

 Více naleznete na www.prasiva2013.cz.

PROGRAM

Areál Kamenité 

10.00 Úvodní společný program

10.30 Mše svatá

11.30 Výstup na horu Prašivá

Hora Prašivá 

13.00 Program na stanovištích

15.30 Závěrečné požehnání u kostelíku sv. Antonína

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou