Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

České přípravy na SDM v Riu již běží i na místě

Datum publikace9. 7. 2013, 13.02
TiskTisk

Vedoucí Sekce pro mládež ČBK P. Jan Balík i překladatelky L. Tutrová a R. De O Salazar již působí v Brazílii, kde přímo na místě dolaďují program skupiny českých poutníků účastnících se nadcházejících Světových dnů mládeže 2013 (SDM) v Rio de Janeiru. Ty začnou společnou mší na pláži Copacabana v úterý 23. července 2013.

Brazílie: Přípravná skupina se zaměřuje jednak na doladění předprogramu ve městě Barra do Pirai (Týden evangelizace), aktivit v rámci samotných SDM i následné české mše svaté pod slavnou sochou Krista nad Riem a pouti naší výpravy do Aparecidy. Velkou část z tohoto pobytu zaberou vyjednávání s místnimi hostiteli, farnostmi či organizátory setkání.

Dle informací přímo z místa se čeští mladí poutníci mohou těšit na vřelé přijetí, pěkné prostředí, ale i setkání s lidmi s mnohdy odlišnou mentalitou a život v jiném prostředí. To se projevuje nejen při cestování, seznamování se, jednání, ale třeba i prožívání mší svatých.

Český přípravný tým účastníkům setkání slovy P. J. Balíka vzkazuje: 'Program, který si pro nás rodiny z Barra do Pirai připravily, vypadá velice zajímavě a je toho nachystáno opravdu hodně.'

V plném proudu je samozřejmě i příprava české účasti přímo na Světovém dni v samotném Riu. Hostitelská farnost se zde nachází v moderní čtvrti v blízkosti Quarantiby. Je to nedaleko moře a proběhne zde i část programu s papežem Františkem.

Po konci oficiálního programu Světového dne mládeže se mohou členové naší poutnické skupiny zúčastnit pouti do Aparecidy (pondělí 29. července) a mše svaté v kapli pod legendární sochou Krista nad Riem, která zde proběhne v úterý 30. července 2013.

Mnozí zájemci o účast na setkání se sem bohužel nedostanou; již nyní ale můžeme potrvdit, že atmosféru setkání bude možno zakusit i na dálku. Nedělní (28. července) bohoslužbu na Campus Fideí Quarantiba bude živě přenášet Česká televize na programu ČT 2; začátek je v 15.00 SELČ.

 

(zdroj: Jan Balík)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou