Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vychází nový životopis sv. Mikuláše

Datum publikace12. 7. 2013, 9.57
TiskTisk

Nakladatelství Refugium Velehrad-Roma vstupuje do letních měsíců se zajímavou novinkou v podobě široce přístupného životopisu sv. Mikuláše od G. Cioffariho. KnihaSvatý Mikuláš, Mistr v obdarování právě míří na pulty knihkupců.

Olomouc: Gerardo Cioffari na stovce stran vykresluje Mikuláše, jako fantastickou postavu a zralou světeckou osobnost z Myry (v dnešním Turecku), která nám již od dětských let vstupuje do života.

Kniha s bohatými ilustracemi či popisem míst světcova působení objasňuje četné legendy, které se k jeho obdivuhodnému životu vážou. Autor komentuje také ojedinělou sbírku uměleckých předmětů z mikulášovské tematiky, nacházející se v italském Bari, kde je světec jednak pochován a kde je zároveň největší výzkumné centrum jeho úcty.

Kniha působící na první pohled v tuto letní dobu jaksi nepatřičně se naopak může mj. stát podnětem k návštěvě výše zmíněného Bari. Lze ji tedy chápat i jako podnět či námět pro putování na místa spjatá s životy nebo místy posledního odpočinku významných světců Evropy.

Kniha vyšla jako 325. publikace v ediční řadě Prameny spirituality. Doporučená cena: 170 Kč.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou