Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 30/2013

Datum publikace24. 7. 2013, 14.43
TiskTisk

Ve středu zájmu KT je a ještě bude světové setkání mládeže, které právě probíhá v Brazílii. Spolu s kardinálem Dukou a prezidentem Zemanem jsme se vypravili do červenokosteleckého hospice, kde oba jmenovaní poklepali základní kámen budovy Mobilního hospice Anežky České.

Bez celebrit se naproti tomu odehrává křesťanský tábor – překvapivě na ledě. Více přibližuje domácí zpravodajství.

Protiromské protesty sice utichají, ale problémy nemizí. I proto se sešel kardinál Duka se zmocněnkyní vlády pro lidská práva.

Českým filmovým hitem letošního léta má být nový snímek Alice Nellis Revival. Ani hvězdné obsazení nezakryje jisté zklamání – více v rubrice kultura.

Na tematické dvoustraně se KT podíval alespoň malinko na zoubek dovolenkovému provozu v našich kostelech. Jak prožíváme prázdné lavice v jedněch kostelích a v jiných pak nájezdy chalupářů, chatařů, turistů, táborníků a někdy i zevlounů? Jak se žije chalupářům ve farnostech a městským farnostem (dočasně) bez farníků?

Rodinná příloha otevírá ožehavou a pro mnohé také bolestnou tematiku mizejícího sexu v manželství. Když je intimní život manželů špatný, znamená to, že dělají něco špatně. A co by měli v takové situaci podniknout? A proč to není jedno?

Noviny uzavírá „trojrozhovor“ s bratry Diblíkovými, kteří objeli dokola zeměkouli. A víc než památky je zajímali lidé. Ptali se jich, jak žijí, přemýšlejí a věří …

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou