Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Duka se v Riu setkal s konzulem i krajany

Datum publikace25. 7. 2013, 13.48
TiskTisk

Kardinál Dominik Duka se dopoledne 24. července 2013 setkal s brazilským konzulem Pavlem Procházkou, který spolu se skupinkou českých krajanů navštívil program české skupiny poutníků na Světovém dni mládeže.

Rio de Janeiro: Na setkání s kardinálem Dukou dorazili i krajané z města Bataypora, kterým kardinál na závěr mše svaté předal a požehnal sochu pražského Jezulátka, kterou do Rio de Janeira přivezl. Socha má být umístěna v kapli, kterou chce česká komunita vybudovat.

Dopoledne zazněla také katecheze biskupa Pavla Posáda na téma žízeň po Bohu, ve které zdůraznil, že se dnešní mladí křesťané musejí naučit hledat naději v Bohu. O katechezi následně mladí lidé debatovali a pokládali dotazy. Poté zaznělo svědectví Lucie Tutrové o její cestě k Bohu a křesťanství.

Ve čtvrtek uslyší čeští účastníci katechezi kardinála Duky, v pondělí se společně s ním vypraví na pouť do Aparecidy, největšího poutního místa v Brazílii, a v úterý bude Duka sloužit mši svatou v podstavci sochy Krista na hoře Corcovado.

(Zdroj: Anna Bekárková, Rio de Janeiro)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou