Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Přes milión mladých lidí přivítal papeže

Datum publikace26. 7. 2013, 12.00
TiskTisk

Bouřlivé přivítání od více než 1 miliónu mladých lidí čekalo ve čtvrtek 25. července 2013 na slavné pláži Copacabana na papeže Františka při slavnostním zahájení Světových dnů mládeže v brazilském Rio de Janeiru.

Rio de Janeiro: „Chci vám poděkovat za svědectví, které dáváte světu. Vítejte na této veliké slavnosti víry,“ přivítal hned v úvodu papež účastníky setkání. Ti se sjeli do Ria de Janeira ze 180 zemí světa a slova Svatého otce přerušovali nadšeným potleskem a skandováním. Mezi návštěvníky zahajovacího ceremoniálu nechyběla ani skupina českých poutníků vedená kardinálem Dominikem Dukou a biskupem Pavlem Posádem.

„Říkám každému a každé z vás: podej víru! A váš život dostane nový smysl,“ apeloval na mladé lidi Svatý otec a dodal: „Víra je revoluční. Do revoluce víry musíme vstoupit. Jenom když vstoupíme do takového života, náš život bude plodný.“

„Byla jsem fascinovaná počtem lidí v okolí pláže Copacabana. Dojalo mě, jak se mladí lidé dokážou sklonit před Pánem a společně se modlit,“ okomentovala svůj zážitek ze setkání jedna z českých účastnic, Vendy z Olomouce. 

V pátek je pro české účastníky připravena katecheze biskupa Pavla Posáda a mše svatá, kterou bude sloužit kardinál Dominik Duka. Večer následuje křížová cesta s papežem, která bude na pláži Copacabana.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou