Lupa
Obsah Obsah
Portál

O majetkovém narovnání na jednom místě

Datum publikace31. 7. 2013, 12.00
TiskTisk

Proces naplňování zákona o majetkovém narovnání je již v plném proudu. Tiskové středisko ČBK proto připravilo jednoduchý web, kde k zákonu a jeho naplňování naleznete vše podstatné. Navazujeme tak na plakáty s mottem: Sloužíme lidem bez rozdílu vyznání, které se již objevily, nebo ještě objeví ve vašich farnostech. Se zajímavou iniciativou v této oblasti přišlo na svém webu mj. i Biskupství brněnské.

Praha: Web www.sluzbaverejnosti.cz se bude snažit souhrnně na jednom místě zveřejňovat vše podstatné k naplňování zákona 428/2012 Sb. z pohledu Církve Římskokatolické.

Nalzenete zde základní informace, odpovědi na nejčastější otázky, aktuality, zajímavé odkazy aj. Obsah bude postupně doplňován a upřesňován.

Touto formou webu chceme nejen zpřístupnit informace, které pomohou k porozumění problematice, ale také představit katolickou církev jako instituci, která je otevřena všem. Zřizuje či provozuje instituce, které jsou určeny pro lidi bez rozdílu vyznání. Má 'co nabídnout' i nevěřícím či hledajícím. Hraje důležitou úlohu ve společnosti, která majetkovým narovnáním jednoduše nevymizí. Slouží veřejnosti.

Informace k naplňování zákona o majetkovém narovnání budou i nadále k dispozici také na www.cirkev.cz.

Posílení infromovanosti ve výše uvedené oblasti lze očekávat také v jednotlivých diecézích ČR. Např. na webových stránkách brněnského biskupství již byla nedávno spuštěna nová rubrika s názvem Jak dále? (po majetkovém narovnání), kde budou postupně zveřejňovány konkrétní informace o výhledech a finančních plánech brněnské diecéze, o dlouhodobém horizontu i nejbližších rozhodnutích, která v této oblasti budou učiněna.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou