Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Duka sloužil mši na hoře Corcovado

Datum publikace31. 7. 2013, 12.20
TiskTisk

Čeští poutníci v čele s kardinálem Dominikem Dukou včera, v úterý 30. července 2013, navštívili horu Corcovado nad Rio de Janeirem s legendární sochou Krista. Končí tím česká pouť v Brazílii s ústředním bodem v podobě Světových dní mládeže. Účastníci setkání jsou již na cestě do ČR.

Rio de Janiero: Posledním bodem návštěvy kardinála Dominika Duky v Brazílii byla úterní mše svatá, kterou český primas sloužil v kapli umístěné do podstavce sochy vzkříšeného Krista na hoře Corcovado v Rio de Janeiru. Při bohoslužbě kardinál spolu s mladými účastníky Světových dní mládeže poděkoval za dobrý průběh setkání a prosil za šťastný návrat domů do České republiky.

Nahoře to bylo moc krásné. Nejvíc mě ale zaujalo jedno setkání. Když jsme jely s kamarádkou z hory Corcovado, potkaly jsme bohoslovce z Dominikánské republiky, který studuje v Miami, což bylo opravdu zajímavé. Dobře jsme si s ním popovídaly,“ komentuje úterní den poutnice Zdeňka.

Ze setkání si vezu určitě povzbuzení ve víře, rád bych radost, kterou jsem zde měl možnost načerpat, předával i svým přátelům ve farnosti nebo ve škole,“ popisuje další z mladých poutníků.

Mše svatá byla posledním bodem programu českých poutníků, část z nich už je na cestě domů a zbytek odlétá ve středu a čtvrtek.

(Zdroj a foto: Anna Bekárková)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou