Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 31/2013

Datum publikace31. 7. 2013, 15.20
TiskTisk

Letní měsíce jsou jako stvořené k tomu, aby člověk vyrazil alespoň na pár dní dovolené. Zeptali jsme se několika osobností, jak tráví volné dny.

Zpravodajství je tentokrát „předskokanem“ tematické dvoustrany, přináší ohlédnutí za setkáním papeže a mladých lidí v brazilském Riu de Janeiru. Jaký byl 28. světový den mládeže?

Farář bojoval o život – k velmi netradiční formě propagace chystaného Pochodu pro život se na Slovensku odhodlal skautský farář P. Andrej Legutký.

Kulturní rubrika seznámí čtenáře s knižním hitem letošního léta – aneb jak to dopadne, když kněz zpovídá kněze. Nová knížka P. Marka Orko Váchy, který se ptá P. Karla Satorii, vzbuzuje od první chvíle, kdy se objevila na knižních pultech, nebývalou pozornost.

Na tematické dvoustraně se KT věnuje setkání mládeže v Riu. Přinášíme reportáž a zejména bezprostřední ohlasy samotných účastníků z Ria de Janeira, kde právě skončilo Světové setkání mládeže s papežem. Nabízíme i fotoreportáž.

Příloha Perspektivy se věnuje cyrilometodějskému odkazu. Arcibiskup Stojan projevoval mimořádnou schopnost rozumět znamením času a zasloužil se o rozkvět poutního Velehradu…

KT nabízí po řádění tiskařského šotka v minulém čísle také dvojitou dávku letního čtení na pokračování.

Noviny uzavírá rozhovor s Milanem Zapletalem. Seznamte se s podivuhodným příběhem člověka, který prošel peklem nacistického vyhlazovacího tábora a neztratil víru v Boha ani v člověka.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou